Tema
Debat

Garantifonden har indgået forlig med Howden Insurance Brokers AB og den tidligere ledelse i Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S

18. maj. 2022
Garantifonden for skadesforsikringsselskaber har indgået forlig med Howden Insurance Brokers AB og den tidligere ledelse i Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S.

Garantifonden lagde i december 2017 sag an mod det svenske forsikringsmæglerselskab, Howden Insurance Brokers, vedrørende deres rolle i distributionen af ejerskifteforsikringer til danske forbrugere, der var kunder i de to nu konkursramte selskaber, Gable Insurance i Liechtenstein og Gables danske salgskontor, Husejernes Forsikring Assurance Agentur. Sagen blev efterfølgende af Garantifonden udvidet til at omfatte den tidligere ledelse i Husejernes Forsikring Assurance Agentur.

 

I forbindelse med konkursen i det Liechtensteinske forsikringsselskab Gable Insurance AG og konkursen i Husejernes Forsikring Assurance Agentur besluttede Folketinget at Garantifonden skulle iværksætte en advokatredegørelse, som skulle undersøge om nogen kunne gøres ansvarlig for tabet for de danske kunder og Garantifonden.

 

Sagen er nu forligt og som en del af forliget har den tidligere ledelse i Husejernes Assurance Agentur betalt en del af det samlede forligsbeløb.

”Det har været vigtigt for Garantifonden, at den tidligere ledelse i Husejernes Assurance Agentur har bidraget til det samlede forligsbeløb, da det ikke skal være omkostningsfrit at give forsikringskunderne misvisende information”, udtaler Garantifondens bestyrelsesformand Christian C. Lund Nielsen.


Se også tidligere nyheder om emnet:

Advokatundersøgelse af Gable og Husejernes Forsikring iværksættes (22. dec. 2017)

Garantifonden for skadesforsikringsselskaber sagsøger svensk forsikringsmægler for 96 millioner kroner (12. jan. 2018)

Advokatredegørelse om konkurserne i Gable Insurance og Husejernes Forsikring (14. jun. 2018)

Garantifond stævner ledelsen i Husejernes Forsikring (26. okt. 2018)

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.