28. jun. 2023
Pr. 1. juli 2023 skal danske og udenlandske livsforsikringsselskaber, der har fået Finanstilsynets tilladelse til at drive arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed være medlem af Garantifonden.

Pr. 1. juli 2023 skal direkte tegnende livsforsikringsselskaber, der har fået Finanstilsynets tilladelse til at drive arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed og filialer beliggende i Danmark af direkte tegnende livsforsikringsselskaber, der har tilladelse til at udøve arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed, med hjemsted i et andet land inden EU/EØS være medlem af Garantifonden for skadesforsikringsselskaber. Tilsvarende gælder for direkte tegnende livsforsikringsselskaber med hjemsted i et andet land inden for EU/EØS, der er anmeldt til at drive arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed i Danmark via grænseoverskridende tjenesteydelsesvirksomhed.

 

For at undgå nye betalings- og indberetningspligter for andre selskaber end dem, der faktisk tegner arbejdsulykkesforsikringer er det aftalt med Finanstilsynet, at alle danske livsforsikringsselskaber med tilladelse til at drive arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed i henhold til Lov om Finansiel Virksomhed kan henvende sig til Finanstilsynet med henblik på at få præciseret, at selskabet ikke udøver eller har til hensigt at udøve arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed.

 

Læs mere her

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.