Tema
Debat

Årsrapporter for Garantifonden

 

Årsrapporten for 2022

Garantifondens 19. regnskabsperiode fra den 1. januar til den 31. december 2022 er stadig påvirket af de fem konkurser Gable Insurance A/S, Alpha Insurance A/S, Qudos Insurance A/S, CBL Insurance Europe Dac samt Gefion Finans A/S (tidl. Gefion Insurance A/S)

 

Garantifondens indtægter i perioden består af garantifondsbidrag på i alt 370,5 mio. kr. Heraf udgør engangsbidrag som følge af udenlandske selskaber indmeldelse i Garantifonden i 2022 1,1 mio. kr. samt indbetaling af policebidrag på i alt 369,4 mio. kr.

 

Egenkapitalen er negativ ultimo 2022 med 492,0 mio. kr. Egenkapitalen på -492,0 mio. kr. fordeles på Forbrugerforsikringsordningen med -252,7 mio. kr. og Arbejdsulykkesforsikringsordningen med -239,4 mio. kr.

 

Garantifonden skal i henhold til loven have en samlet formue på 500 mio. kr. Beløbet er hævet med 200 mio. kr. i forbindelse med Garantifondens overtagelse af dækningen af erstatningskrav, når et forsikringsselskab får inddraget sin tilladelse til at drive arbejdsulykkesforsikringsvirksomhed.

 

Med henblik på en reetablering af Garantifondens formue har Garantifonden på Finanstilsynets foranledning genoptaget opkrævningen af bidrag hos selskaberne pr. 1. januar 2019 med 40 kr. pr. forbrugerpolice.

 

I forbindelse med ændring af loven og udvidelse af Garantifondens erstatningsansvar for arbejdsulykkesforsikringer er der fra 1. januar 2022 desuden opkrævet 30 kr. pr. fuldtidssikrede under arbejdsulykkesforsikring hos skadesforsikringsselskaberne.

 

Det må forventes, at Finanstilsynet også de kommende år vil anmode Garantifonden om at opkræve løbende bidrag fra medlemmerne af Garantifonden, indtil egenkapitalen er reetableret.

 

Garantifonden har indgået en kreditaftale med Danske Bank, hvorefter Garantifonden har en trækningsret på 2 mia. kr. Kreditaftalen er garanteret af den danske stat.

 

Hele årsrapporten for 2022 kan læses her.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.